top of page

BIO

zinovjev5_otto-virtanen.jpg

Ⓒ Otto Virtanen

"Parhaimmillaan teoksessa on kaikki. Yhdessä hetkessä koko elämä. Niin uskoo säveltäjä Sauli Zinovjev (1988).

Valmistuttuaan Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi Zinovjev on toiminut vapaana taiteilijana ja hänen viimeaikainen tuotantonsa on keskittynyt lähinnä orkesterimusiikkiin. Zinovjevin musiikkia ovat esittäneet ja tilanneet mm. Chicagon Sinfoniaorkesteri, Amsterdamin Kuninkaallinen Concertgebouworkesteri, Munchenin Filharmoonikot, Tokion Metropolitan Orkesteri, Oslo Filharmonia, Göteborgin Sinfoniaorkesteri, Helsingin Kaupunginorkesteri, Suomen ja Ruotsin Radion Sinfoniaorkesterit, Bambergin Sinfonikot, Lausannen Kamariorkesteri, Tapiola ja Kymi Sinfoniettat ja muut tärkeimmät Suomalaiset kaupunginorkesterit kuten Tampereen, Turun, Lahden, Oulun, Jyväskylän ja Kuopion Kaupunginorkesterit yhteistyössä eturivin muusikkojen kuten Klaus Mäkelän, Sakari Oramon ja Pekka Kuusiston kanssa. Zinovjevin viimeisimpiin sävellyksiin kuuluu Suomen ja Ruotsin Radion Sinfoniaorkesterien tilaama pianokonsertto pianisti Vikingur Olafssonille ja orkesteriteos Wiegenlied (2020).

 

Zinovjev säveltää musiikkia, joka välittää suuria tunnetiloja. Sellainen musiikki teki hänestä myös säveltäjän. Vielä 16-vuotiaana Zinovjev soitti rokkibändissä, treenasi kitaraa ja skeittasi. Sitten hän näki netistä pätkän György Cziffrasta soittamassa Lisztiä.

”Kuin seinältä olisi revitty tapetti pois ja sen takaa olisi paljastunut ikkuna, josta näkee avaran maiseman. Virtuoosimaisuus ja hurma tekivät minuun fanaattisen vaikutuksen.
Ja se miten yhteen hetkeen saa puristettua niin suuren taidemäärän, elämän koko kirjon.”

Zinovjev haluaa klassisen musiikin kautta tuoda maailmanjärjestyksensä ymmärrettävään muotoon.
Välittää sen – koko elämän – muille."

Anna-Kaari Hakkarainen 

A65DBFFA-6EAD-4168-AA6A-C95E02A62461.jpeg
bottom of page